onsdag 24. april 2013

Vårmøte hos Brita


Tirsdag 23. april var Unni og undertegnede hos Brita og spiste sushi og kyllingvinger. Vi hadde mye å snakke om, men vi fikk tid til å snakke litt om bøkene også.

Tiger Garte: Fuglehotellet. Denne boka fikk veldig god kritikk av damene fra Rogaland på møtet om norsk skjønnlitteratur. Vi var nok litt skeptiske, men alle ble positivt overraska. Gode miljøskildringer og forholdet til bestefaren var en godbit. Men samtidig syns vi nok ikke at han lykkes helt. Personskildringene lodda ikke dypt nok. Vi syns også han hadde tatt med litt for mye, f.eks. forholdet til jenta. Det var så pass mye bra i boka i boka, og det var bra nok til å stå for seg selv. Men alt i alt er dette ei bok som det blir lett å anbefale - og det vil vi gjøre.

Vladimir Lortsjenkov: Melk og honning. Dette var kanskje boka som ikke helt falt i smak.Vi syns alle den hadde humoristiske element, vi både flira og lo. En sammenligning med Paasilinna var kanskje ikke så dumt. Men det var ikke mye positivt i boka og vi syns det ble mye negativt om styre og stell, og et menneskeliv var ikke mye verdt. Boka kan sees på som samfunnskritisk, satt inn i en humoristisk ramme. Det var jo underholdende å lese om fascinasjonen av Italia og alt de fant på for å prøve å komme dit, men ellers ga ikke boka oss så mye.

Edvard de Waal: Haren med øyne av rav. Her var vi alle skjønt enige, dette var ei fantastisk bok. Den har alt en kan ønske seg; gode personskildringer, spennende historie og lærerik fortelling. Forfatteren er kunstner og det kunne vi se i hans beskrivelser av kunst - det var utrolig elegant gjort. Han får også fram hvor viktig kunst er. Det var ei god bok å lese, vi var alle veldig begeistra. Da blir det heller ikke så mye diskusjon.

Brita har det veldig travelt i vår, så neste møte blir hos meg tirsdag 20. august kl 18.00.

Liv

Ingen kommentarer: