torsdag 26. februar 2009

4. møte

Dato var 25. februar, og vi møttes denne gangen i Børsa. Liv, Brita og Unni trosset vær & vind og tok en tur til "der ingen skulle tru at nokon kunne bu".

De leste bøker var Stormland(Cappelen Damm, 2008) av Hallgrimur Helgason, Tredje person entall (Cappelen Damm, 2008) av Vigdis Hjort og Hvermann (Aschehoug, 2008) av Philip Roth.

Det ble nok en gang diskusjoner, og det er jo det artigste og mest fruktbare ved disse kveldene. Det ble Hvermann som fikk de mest positive omtalene. Hans bok ble beskrevet som almengyldig, med et vakkert språk, - lita bok som favnet mye.

Vigdis Hjort som forfatter hadde flere i gruppa et anstrengt forhold til. Hun ble beskrevet som en posør, som henter mye av bokmaterialet fra eget levd liv. Elin var kanskje den som likte boka best, Brita diametralt motsatt. Hun syntes boka var overfladisk og pratsom, Elin mente den nok var karikert og personene satt på spissen, men mange gode observasjoner og en god porsjon samfunnskritikk.

Stormland ble også mottatt litt blandet. De fleste var enige om at den var morsom og ironisk til tider, men hadde en dyster gjennomgangstone. Noen reagerte også på språket, som var vulgært og tidvis direkte brutalt. Vi hadde håp for hovedpersonen, men han styrte mot avgrunnen.

Alt i alt, gode diskusjoner, ikke bare om kveldens bøker, - men mye om andre bøker, kommuneøkonomi, kan alle bli glad i å lese? etc etc

Vi møtes hos Inger Anne på Røros neste gang.

3 kommentarer:

LESIBUA sa...

Hei
Det var en ting jeg glemte å si forrige uke. Det med interteksualitet er spennende og Vigdis Hjort har mye av det. Men hun er flink til å sitere opphavsmann. Men jeg fant et sted der det ikke stod noe om hvem som har skrevet det.
I denne boka står det som følger på side 104: ... som hun vil stå i regnet når det regner, på en bred og kraftig slette, kjenne kroppen suge alt det svale, sterke, våte, som siler i strie strømmer over ansikt, hår og hender....
Her er diktet "Hestene står i regnet" av Astrid Hjertnæs Andersen: ...Stå og kjenne kroppen suge dette svale, sterke, våte, som i strie strømmer siler over ansikt, hår og hender".
Er det lov å gjøre slikt?
Liv

LESIBUA sa...

Glemte en t i intertekstualitet

Unni sa...

Spennende, og litt vanskelig dette! Teksten vil bli mere spennende for den leseren som kjenner igjen tekst-sitatet, men vanskeliggjør kanskje tilnærmelsen til teksten for andre? Vi får diskutere videre neste gang! Om det er lov å gjøre slikt uten å oppgi hvem som siteres vet jeg ikke.