onsdag 17. november 2010

Bokmøte i Klæbu


Endelig fant gjengen turen til Klæbu, iallefall fire av oss.


Bøkene vi hadde valgt denne gangen var svært forskjellige. Vi tok Nick Hornby først med "Juliet, naked". Vi var vel alle enige om at det var en fornøyelig bok. Brita og Liv hadde lest den på engelsk og lurer på om de fikk med seg alle språklige krumspring. Hornby skriver bra og underholdende. Thucker Crowe var vi enige om, var den mest interessente personen og den som ga boka litt spenst. Ellers var det mange tragiske skjebner i boka, særlig Colin. Noen syns boka var veldig god, andre syns nok at Hornby har skrevet bedre bøker.


Den andre boka vi snakket var "Silkeveiens skygge" av Colin Thuborn. Dette er en reiseskildring langs Silkeveien fra Kina til Middelhavet. Boka er stappa full av fakta og historiske referanser. Neste for mye av det gode, men svært interessent for historisk interesserte folk. Boka var litt tung i starten, men kom seg utover i boka. Noen likte boka svært godt, og jeg tror de fleste kunne tenke seg å lese mer fra områdene som var omtalt.


Den siste boka, den tynneste denne gangen, men absolutt den sterkeste. "Tålmodighetens stein" av Atiq Rahimi. Og ei boka som alle syns var veldig god. Da opplevde vi det samme igjen, da blir det lite diskusjon. Når alle er skjønt enige om boka, blir det ikke så mye å diskutere. Men vi snakket en del om kvinnerollen i Afghanistan. Hvordan det er å leve som kvinne i et krigsherjet land, det å leve under strenge sharia-lover og det å leve i et kjærlighetsløst ekteskap. "Tålmodighetens stein" er en fantastisk bok, en liten perle som slår en midt i magen. MÅ leses!
Neste møte er hos Brita, tirsdag 25. januar kl 18.00.

2 kommentarer:

LESIBUA sa...

Fin oppsummering Liv! Og jeg synes det er så flott at vi har denne ordentlige bloggen som dokumenterer bøkene og diskusjonene!

Elin

LESIBUA sa...

Hei Elin. Det er jeg helt enig i. Det hadde jo vært spennende om det hadde kommet noen kommentarer her også. Kanskje etterhvert....